beklerim

sorular sormak istedim uzun uzun kimdin? neydin? neye yordun düşlerini? ne ile sustun? neden böyle kaldın? "iyi ki bu kadar sadesin"

ve güzel düşlere yordun anlarımı, keyifli günlerdi geçenler senli, sensiz farkederde sen koktukça sorun değil aslında her adım senle doldukça şehrimde sağ elimi bir süre daha solumla avutabilirim çok değil ki bunlar aklıma sığdırdıklarımın yanında hiç değilki yaşadıklarım hiçe değilki dökülenler yüreğimden geldikçe!!

korkak kedi yavruları gibi yumuk gözleri sevdamın büyümeyi beklemekte eller üstünde!!

şu fırtına öncesi gemileri limanlara çekerler bir curcuna bir karamsar olur yürekler ben o anda açık denize adanmış bir koyda yelkenimi toplamaya çalışıyorum sadece haritada son yerimi işaretlemek üzere tekrar hesaplar içindeyim ne kadar yol gidebilirimki bu bilinmezde, karayı göremediğimden değil kıyıya çıkamayışım ayak basmak istediğim toprak parçasındaki yerliye içimdeki duyguların hak ettiği gibi yaklaşamazsam pek bir anlamsız kalacak sorular sadece birbirini anlamamış yabancılar olacağız bense tutarsız bir gezgin olarak anılacağım o diyarda oysa güzel güneşli günlerde oturup deniz kabuklarının dalgalar ile birlikte çıkardığı sesleri duymak isterim gözlerimin bir emanetçisi varken, bir yerlerde adanmak isterim sevgi sözcüklerinin öznelerine... ellerime sürdüğüm ve her seferinde ölçüsünü tutturamadığım nemlendirici kremi paylaşmak isterim, benden bir parça hep üstünde seninle kalsın isterim, bastığın topraklara yük olmasın isterim kederlerin paylaşmayı hafifletmeyi dilerim hüzünleri, sevinçlerini almam senden seninle dahada çoşkulu yaşamak isterim yalnızca ve kendimden bir iki cümle ilave edip etrafında uçuşan kelebekler olmayı isterim, hergün yeni umutlarla yeni bir hayatı yaşarmışcasına seninle doğmak isterim güne adınla başlayıp sıcak varlığınla bitirmeyi kollarında sana kalmayı dilerim...

fazla koşmadım bu bir gerçek ama dokunabilmişken sana bir yerlerinde şu tesadüflerle dolu dünyanın hatrı kalmasın al yanına beni bu yerlerden!!


Hiç yorum yok: